Medicinsk hudvård i Stockholm

Medicinsk hudvård i Stockholm2018-02-10T16:45:49+00:00

Project Description

Medicinsk hudvård bygger på vetenskapliga rön kring hudens egenskaper och sjukdomar. Inom detta område handlar det inte bara om att vårda och försköna huden utan även om att lösa problem, tillfälliga såväl som kroniska. Vissa avancerade behandlingar som till exempel laserkirurgi och ansiktslyft, så kallad kosmetisk dermatologi, kan också sägas ingå i den medicinska hudvården. Cosmeceuticals är ett vanligt begrepp inom denna form av hudvård och betecknar de produkter som har biologiskt aktiva ingredienser som kan ha en starkare påverkan på huden än vanliga fuktighetskrämer. Det här är hudvård som bygger på vetenskap och som har en effekt som har kunnat påvisats i kliniska studier.

Medicinsk hudvård ger bevisade resultat

Du som har problemhy, även om det bara är tillfälligt, kan behöva produkter och behandlingar utöver det vanliga. Medicinsk hudvård handlar om att lösa specifika problem med metoder som har en specifik och mätbar effekt. Det här är en form av hudvård som också kan vara till hjälp när det handlar om att motverka effekten av att huden åldras. Till skillnad från vissa vanliga hudkrämer som marknadsförs via flashiga kampanjer är det här fråga om produkter med en dokumenterad verkan. Är du mån om resultatet och vill ha hudvård baserad på vetenskapliga fakta ska du satsa på det här. Eftersom det handlar om potenta behandlingar är det mycket viktigt att göra sitt val i samråd med en expert och följa instruktionerna noga.

Hudvård baserad på vetenskap

Detta är en form av hudvård som ger mätbara resultat oavsett vad du har för hudtyp. Produkterna och behandlingsformerna inom den här kategorin har testats vetenskapligt och kan hjälpa dig med att uppnå en verkan du kanske inte trodde var möjlig. Begreppet medicinsk hudvård är ganska brett och rymmer allt från läkande produkter för dig med känslig hy, till riktigt starka medel mot såväl acne som torr hy.